Jong geleerd is oud gedaan

Ondernemend onderwijs heeft een positief effect op leerlingen van de basisschool, dat blijkt uit wetenschappelijk onderzoek van het Centre of Entrepreneurship Amsterdam naar het programma Bizworld. Op 30 mei is het rapport overhandigd aan prinses Maxima.

De basisschool blijkt een vruchtbare bodem voor het ontwikkelen van ondernemerschapsvaardigheden, zo blijkt uit het onderzoek.
De onderzoekspopulatie bestond uit de leerlingen van groep 8 van diverse basisscholen in Nederland die via BizWorld les hebben gekregen in ondernemen. Met een groepje leerlingen werd binnen een week een ondernemersplan opgesteld en daadwerkelijk uitgevoerd t/m productie en verkoop van bv. armbandjes.

Een reportage in opdracht van AgentschapNL

31 May 2012 by Bram Vreugdenhil
Category: News, Reportage • Tags: , , , , , , , , , , Post comment


Leave a reply

verplichte velden*